AKROS LE ACQUEFORTI: PURE KLASSE IN MARMER

Het Italiaanse bedrijf Akros Le Acqueforti uit Camponogara (in de buurt van Venetië) maakt iets unieks wat tegelijkertijd ook al tienduizenden jaren geleden door mensen werd gedaan. Acqueforti betekent etsen en dat is precies wat onze voorouders in hun grotten ook deden: etsen krassen in de rotswanden van hun woning. Misschien was het ter versiering, misschien was het bedoeld om goden of geesten gunstig te stemmen. We weten het niet. Wat we wel weten is dat de etsen in marmer van Akros Le Acqueforti bijzonder zijn. Bijzonder mooi. De bas reliefs, de mozaïeken en de inlays stralen pure klasse uit. Natuurlijk kunt u ze vinden in de showroom van Van Boven in Den Dungen.


Akros Le Acqueforti 1
Akros Le Acqueforti 2

Van renaissance tot 21e eeuw Akros Le Acqueforti

De techniek van etsen op steen zoals Akros Le Acqueforti het nu nog steeds doet, is ontstaan in het Italië tijdens de renaissance, een periode die begon in de veertiende eeuw waarin mensen allerlei technieken, wetenschap en cultuur uit de klassieke oudheid opnieuw ontdekten. Etsen op steen was daar een voorbeeld van. In onze 21e eeuw wordt die techniek nog steeds gebruikt.

Akros Le Acqueforti 3

Een niche in de markt

Sterker, Akros Le Acqueforti heeft deze eeuwenoude techniek dankzij hedendaagse innovaties verder ontwikkeld en zodoende een echte niche in de markt ontdekt; met speciale grafische technieken tekenen op marmer. Op dat punt ontmoeten kunst en architectuur elkaar. Vaklieden maken de producten met de hand net zoals de ambachtslieden uit de renaissance ooit deden. Elk item is een meesterstuk dat met liefde tot stand is gekomen.

Een onverwachte touch

De creaties van Akros Le Acqueforti zijn geïnspireerd door eeuwenoude monumenten en beroemde kunstwerken. Maar ze bevatten ook allemaal een onverwachte touch die ervoor zorgt dat moderne, luxe interieurs eruit springen qua smaak, elegantie en beleving.

Akros Le Acqueforti brengt eeuwenoude klasse naar de 21e eeuw!


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid