BORA KOOKPLAAT, OMDAT ALLES BETER KAN

‘Wij zijn anders dan de anderen’, dat is kort samengevat de visie van BORA. Dit Duitse bedrijf op het gebied van keukenafzuigsystemen, kookplaten en ovens is in 2006 opgericht door Willi Bruckbauer.

‘Wij denken vooruit’, zegt hij, ‘en stellen alles ter discussie. Want alles kan verbeterd worden. Wij willen het leven van onze klanten verrijken. Hun keukendromen in vervulling laten gaan.’

Het is een visie die we als BORA Partner Van Boven alleen maar kunnen delen. De producten van BORA passen dan ook perfect in ons mooie assortiment.


BORA X BO stoomoven

BORA X BO stoomovens: De nieuwe eenvoud in het koken

BORA begon met afzuigsystemen. Daarna kwamen de kookplaten. De nieuwste ontwikkeling is de BORA stoomoven. Een logisch vervolg. De BORA X BO stoomoven is een zeer flexibel en professioneel apparaat. Inclusief een geïntegreerd filter dat automatisch alle geuren neutraliseert.

BORA X BO oven

BORA noemt het de nieuwe eenvoud in het koken. En inderdaad, u maakt in een handomdraai de lekkerste gerechten. De gelijkmatige stoomopwekking garandeert grandioze resultaten. Bakken en braden zal nooit meer hetzelfde zijn.

Uiteraard is het BORA X BO systeem perfect te combineren met de andere BORA producten. Het trio van afzuigsysteem, kookplaat en flexibele oven vult elkaar op een vanzelfsprekende manier aan. Dit product is zo nieuw dat het pas in 2022 verkrijgbaar is.


BORA S Pure

BORA producten overzicht

Al snel na de oprichting ging BORA innovatieve kookplaten voor gas en inductie ontwikkelen. Die werden geïntegreerd met de afzuiging. De BORA kookplaat met afzuiging is een efficiënte oplossing voor elke keuken.

Deze systemen dragen namen als BORA Professional 2.0 en 3.0, BORA Classic 2.0, BORA X Pure, BORA Pure, BORA S Pure, BORA Basic en BORA GP4. Elk systeem heeft zijn bijzondere eigenschappen. Ze hebben ook veel overeenkomsten.

BORA Professional 3.0 met Intuïtieve sControl-bediening

BORA Professional 3.0 met Intuïtieve sControl-bediening

Net als de BORA Professional 3.0 beschikken ook andere BORA systemen over de bijzondere verticale slider. Hierdoor wordt de bediening zoveel simpeler. Eenvoudig met je vinger omhoog of omlaag bewegen. Het werkt heel intuïtief. Alle functies zijn snel en handig te bedienen.

BORA bedieningsknoppen met leddisplay

BORA Professional 3.0 afzuiging met automatische afsluitklep

Als u de afzuiging van de BORA Professional 3.0 of een ander systeem aanzet gaat de afsluitklep automatisch open. Bent u klaar, dan gaat het systeem vanzelf dicht. Geïntegreerde sensoren zorgen ervoor dat er niets vast komt te zitten. Staat het systeem uit, dan is alles helemaal afgesloten.

BORA Professional 3.0 afzuiging met automatische afsluitklep

BORA classic 2.0

BORA Classic 2.0 is bijzonder stil

BORA systemen zoals de BORA Classic 2.0, zijn altijd uiterst stil. Ook op de hoogste stand. Dit is mogelijk dankzij optimale luchtgeleiding en een zeer stille motor. Ideaal, gewoon een gesprek voeren tijdens het koken zonder je stem te hoeven verheffen.


BORA X Pure

BORA X Pure is eenvoudig schoon te maken

Natuurlijk kunnen onderdelen van BORA systemen vuil worden tijdens het koken. Dat geldt ook voor BORA X PURE. Geen probleem. Via de eenvoudig toegankelijke instroomopening kunnen vervuilde onderdelen makkelijk worden verwijderd. U stopt ze gewoon in de vaatwasser. Ze nemen heel weinig plaats in.


BORA Pure

De inductie kookzones van BORA Pure zijn groot

Het is fijn dat de BORA inductie kookplaten lekker grote kookzones hebben. Ook de BORA PURE, het vlaggenschip van elke keuken. Een grote pan, braadslee of ovenschaal past er makkelijk op. Het eten wordt goed en gelijkmatig verwarmd.


BORA S Pure

BORA S Pure producten hebben een opvallend design

In een BORA keuken zijn de kookplaat en afzuiging helemaal vlak ingebouwd. Opvallend is het perfecte lijnenspel en het indrukwekkende design. Om je vingers bij af te likken.

In de stand-by modus is de bediening bijna onzichtbaar. Maar eenmaal in werking zorgt de slimme sControl, met zijn blauwige of rode verlichting, voor een lekker accent. Kijk maar eens naar de BORA S Pure.


BORA Basic

Een BORA Basic keuken heeft veel opbergruimte

De BORA apparatuur neemt bijzonder weinig plaats in. In de onderkasten is er ruimte om heel veel keukenspullen op te bergen. Pannen, schalen, voorraden en meer. Zo is de BORA Basic hét voorbeeld van compact design.


BORA GP4 afzuiging past zich automatisch aan

Als je aan het koken bent, is het fijn als de afzuiging zich als vanzelf aanpast aan de hoeveel damp en geuren. Dat is precies wat BORA afzuigsystemen doen. Ook de BORA GP4. Ideaal, want u hebt gegarandeerd geen luchtjes of te veel vocht in huis.

BORA GP4

BORA kookplaten hebben verschillende warmhoud standen

BORA kookplaten hebben drie verschillende standen om het eten warm te houden. Ze zorgen altijd voor een perfect en constant warmteniveau. Afhankelijk van het gerecht kiest u de gewenste temperatuur. Het aanbranden van eten hoort tot de verleden tijd.

Het BORA afzuigsysteem ontstond uit ergernis

De geschiedenis van BORA begint met de ergernis van meester timmerman Willi Bruckbauer over de bestaande afzuigkappen. Zijn commentaar: ‘Ze maken veel herrie, zuigen nare luchtjes niet voldoende af en ze zijn lelijk’.

Uiteindelijk wist hij een innovatief systeem te bedenken dat vele malen effectiever is dan de traditionele afzuigkap. En ook nog eens mooier en technisch geraffineerder, met hoogwaardige materialen. Dit revolutionaire systeem leidde tot een stroom aan prijzen en onderscheidingen.

BORA afzuigsysteem

Het geheim: eenvoudige, toegepaste natuurkunde

Het geheim achter BORA kookveldafzuigingen is eenvoudige, toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Kookwasem stijgt op met een maximale snelheid van één meter per seconde. Het BORA afzuigsysteem zuigt wasem en geurtjes op. Direct bij het kookveld.

Dat gebeurt door middel van een dwarsstroming met de snelheid van vier meter per seconde. Het resultaat: geen waterdamp in de keuken, geen geurtjes en geen lelijke afzuigkap.

BORA Pure afzuigsysteem zuigt wasem en geurtjes op

In elke woning past een BORA

Een kookeiland of een rechthoekig keukenblok? Bestaande keuken of nieuwe keuken? Monumentaal pand of moderne loft? Een studio of een groot woonhuis? Elke woning heeft zijn eigen uitstraling en bijzondere eigenschappen.

Allemaal hebben ze één ding gemeen. En dat is dat ze een ruimte hebben om te koken. Vaak is de keuken een centrale plek in huis. En in al die keukens past een BORA afzuigsysteem. Ze zijn er in alle soorten en maten. Net zo divers als de mensen die de keuken gebruiken.

BORA pure afzuiging met luchtafvoersysteem

BORA afzuiging met luchtafvoersysteem

BORA afzuiging met een luchtafvoersysteem voert de kookluchtjes direct naar buiten. Met behulp van de motor, de luchtafvoer BORA Ecotube en het muurrooster BORA 3box.

Zo worden kookluchtjes en stoom helemaal uit de keuken verwijderd. Omdat alle BORA systemen een intelligente stromingstechniek hebben, wordt er minder warme lucht afgevoerd. Dat bespaart energie.

BORA afzuiging met recirculatiesysteem

Een andere oplossing om kookluchtjes af te voeren is het BORA recirculatiesysteem. Het speciaal ontwikkelde recirculatiefilter reinigt de lucht en voert die weer terug de keuken in.

Zo heb je altijd schone lucht in huis en ook de warmte blijft binnen. Dit systeem is een ideale oplossing voor energie neutrale huizen. Of als het lastig of onmogelijk is de lucht direct naar buiten af te voeren.


BORA wint vele prijzen en onderscheidingen

BORA wint vele prijzen

De producten van BORA zijn niet ongezien gebleven. Wereldwijd won het merk vele prestigieuze prijzen en onderscheidingen. Onder meer de Deutscher Gründerpreis (Duitse innovatieprijs), 365 Orte im Land der Ideen, Red Dot awards, Plus X Awards, German Design Awards, de Iconic Award, de German Brand Award, Good Design Awards, iF Design Awards enzovoort.

Wilt u de BORA producten met eigen ogen zien? Maak een afspraak voor een bezoek aan de showroom van BORA Partner Van Boven in Den Dungen. Onze adviseurs kunnen u alles over dit mooie merk vertellen en veel laten zien.

BORA

VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid