Bora

BORA afzuigsysteem, want alles kan verbeterd worden

‘Wij zijn anders dan de anderen’, dat is kort samengevat de visie van BORA. Dit Duitse bedrijf op het gebied van keukenafzuigsystemen en kookplaten is in 2006 opgericht door meester meubelmaker Willi Bruckbauer. ‘Wij denken vooruit’, zegt hij, ‘en stellen alles ter discussie. Want alles kan verbeterd worden. Wij willen het leven van onze klanten verrijken en hun keukendromen in vervulling laten gaan.’ Het is een visie die we bij Van Boven alleen maar kunnen delen. De producten van BORA passen dan ook helemaal in ons assortiment.


Bora afzuigsystemen
Bora afzuigsysteem Van Boven keukens

Het revolutionaire BORA afzuigsysteem ontstond uit ergernis

De geschiedenis van BORA begint met de ergernis van Willi Bruckbauer over de bestaande afzuigkappen. Zijn commentaar: ze maken veel herrie, zuigen nare luchtjes niet voldoende af en ze zien er ook nog eens lelijk uit. Door te blijven nadenken, te ontwikkelen en uit te proberen wist Bruckbauer een innovatief systeem te bedenken dat vele malen effectiever is dan bestaande afzuigsystemen en ook nog eens veel esthetischer en technisch geraffineerder. Dit revolutionaire systeem leidde tot een stroom aan prijzen en onderscheidingen.

Bora afzuiging Van Boven keukens

Het geheim: eenvoudige toegepaste natuurkunde

Het geheim achter het BORA principe is eenvoudige toegepaste natuurkunde volgens de basisprincipes van de stromingsleer. Kookwasem stijgt op met een maximale snelheid van één meter per seconde. Het afzuigsysteem van BORA zuigt de wasem en de geurtjes dicht bij de bron af door middel van een dwarsstroming met de snelheid van vier meter per seconde. Het restultaat: geen waterdamp in de keuken, geen geurtjes en geen lelijke afzuigkap.

In het buitenland

Al snel na de oprichting ontwikkelde BORA ook innovatieve kookplaten voor gas, inductie en ceran (keramisch). En in de loop van de nog korte geschiedenis vinden de producten van het bedrijf steeds vaker hun weg naar het buitenland. Vanzelfsprekend zijn de bijzondere innovaties van het Duitse bedrijf ook in Nederland te verkrijgen. Bezoek eens onze showroom!

Bekijk de revolutionaire BORA innovaties bij Van Boven