Dornbracht

Dornbracht neemt water als uitgangspunt

Meer comfort, meer nut, meer individualiteit in keukens en badkamers, het zijn belangrijke kenmerken van Dornbracht. Het Duitse bedrijf dat in 1950 begon met de productie van een bijzonder innovatieve waterkraan. ‘Wij zetten steeds vraagtekens bij ons bedrijf en alles wat we maken’, zegt Andreas Dornbracht, die samen met zijn broer Matthias de directie vormt. Niet voor niets staat het bedrijf uit Iserlohn voor hoogwaardige productkwaliteit, geavanceerde productie en innovatief design.


Smart water Dornbracht Van Boven badkamers
Smart water Dornbracht kranen Van Boven badkamers

Ook als wereldmarktleider blijft Dornbracht vragen stellen

Al enkele jaren na de ontwikkeling en productie van een volledig nieuwe mengkraan in een oude schuur in Iserlohn, verkocht de familie Dornbracht 40.000 kranen per maand. Inmiddels is het bedrijf wereldmarktleider in de productie van premium mengkranen en is het van grote invloed geweest op de culturele betekenis van design, architectuur en technologie in de badkamer. De constante in het bedrijf is steeds vragen blijven stellen bij alles wat ze maken.

CL1 Dornbracht kranen Van Boven badkamers keukens

De vorm van water

Door niets als vanzelfsprekend aan te nemen, kwam Dornbracht met het idee het water als uitgangspunt te nemen van alle producten. Dit onder het motto: ‘het gaat niet om de vormgeving van de kraan, maar om de vorm van het water’. Zo is er performing water, smart water en transforming water. Performing water gaat bijvoorbeeld over, zoals ze het zelf zeggen, de watercompetentie van haar producten in de badkamer. Meer in het bijzonder de vormen waarmee producten het water aan klanten aanreiken: als een regenbui, als een krachtige, heldere straal, als een pulserende, masserende straal of zacht en omhullend.

Waterzones in de keuken

Voor de hoogwaardige keuken ontwikkelde Dornbracht het concept van waterzones. Daarbij worden uiteenlopende processen die in de keuken met water te maken hebben, zinvol van elkaar gescheiden. Consequent, zonder compromissen. Op die manier brengen de gespecialiseerde mengkranen, spoelbakken en accessoires van het bedrijf de kennis en ervaringen van de professionele keuken naar de keukens bij de klanten thuis.

Dornbracht badkamer- en keukenervaringen zijn te vinden bij Van Boven