INBANI: DESIGN BADKAMERS VAN PURE KLASSE

In de merknaam Inbani zit banõ verborgen. Dat is het Spaanse woord voor bad. Letterlijk betekent Inbani dus: in de badkamer. En in die badkamers is het heel goed toeven.

CEO en eigenaar Fran Serrano richtte het bedrijf in 2004 op in Alicante, de badplaats aan de Spaanse Costa Brava. Hij had één duidelijk doel voor ogen: de internationale maatstaf worden voor high-end badkamermeubels.


Inbani STRATO collectie wastafels
Inbani Giro vrijstaande ronde wastafels

In Inbani badkamers heerst pure vrijheid

Fran Serrano zegt altijd: ‘Als het niet met de hand is gemaakt, is het geen Inbani.’ Met die uitspraak als uitgangspunt wordt elk Inbani-onderdeel afzonderlijk gemaakt door ervaren vaklieden. Het lijkt omslachtig, maar telkens weer blijkt het een efficiënte werkwijze. De ontstane uitstraling is geweldig.

Elk onderdeel is verfijnd tot in het kleinste detail. Gewoon, omdat de mensen van Inbani houden van hun werk. Het voordeel is ook dat producten altijd op maat kunnen worden gemaakt.

Inbani productie slider 1
Inbani productie slider 2
Inbani productie slider 3
Inbani productie slider 4
Inbani productie slider 5
Inbani productie slider 6

Het is goed om te weten dat Inbani ook haar leveranciers zeer zorgvuldig uitzoekt. Altijd valt de keus op Spaanse of Europese partners die kunnen voldoen aan de hoge normen van Fran Serrano en zijn mensen.

Met welk idee een klant ook komt, het is bijna altijd mogelijk om het uit te voeren. Zo kun je op een haast eindeloze manier variëren.


Inbani Paral collection

PARAL-collectie van ontwerper Victor Carrasco

Victor Carrasco is één van de belangrijkste ontwerpers voor Inbani. Hij studeerde cum laude af als industrieel ontwerper aan de Technische Universiteit van Valencia.

Zijn uitgangspunt is om niet mee te gaan met trends en rages, maar altijd vast te houden aan zijn eigen stijl. Die wordt gekenmerkt door zijn passie voor synthese, duurzame groei en zijn praktische kijk op de toekomst.

Inbani Paral unit voor wandmontage (PA427)
Twee aan de muur gemonteerde inbani paral-units (PA424)

Hij ontving vele internationale designprijzen voor zijn werk. Voor Inbani ontwierp hij onder meer de PARAL Collection. Die is echt typerend voor Carrasco. De ontwerpen blijven ver weg van voorbijgaande modes. Het zijn verzorgde, tijdloze oplossingen. Subtiliteit met een beeldende uitstraling.

Inbani Paral unit voor wandmontage (PA427)
Inbani Deep Grey cementmassief blad met Paral60 geïntegreerde wastafel

Inbani vrijstaand bad Arc 150, ontwerp van Norm Architects
Inbani vrijstaand bad Arc 150 Solidsurface, cementsolid

ARC, PRIME45 en GRATE door Norm Architects

Het Deense collectief Norm Architects maakt ook ontwerpen voor Inbani. Hun werk wordt gekenmerkt door herhaling en het voortdurende contrast tussen licht en schaduw. Het is rustgevend en elegant.

Een prachtig voorbeeld is de Prime Freestanding, een nieuwe versie van de vermaarde PRIME45 wastafel. Duidelijk aanwezig in elke badkamer vanwege de dragende kolom die beschikbaar is in verschillende formaten en afwerkingen. Dat maakt elke PRIME uniek.

Inbani PRIME Freestanding overzicht met PRIME45 wastafel

Toonaangevend voor Norm Architects is ook de ARC-badkuip. Die is afgeleid van de neoklassieke architectuur, waar bogen en gewelven vaak een sleutelelement vormden in het ontwerp. Ieder gebogen detail creëert een aanzienlijke slagschaduw. Het wekt de indruk van een zwevende wastafel of badkuip. ARC-wastafels en badkuipen zijn veelzijdig en passen in elke badkamer.

Datzelfde geldt voor de GRATE-serie van Norm Architects in opdracht van Inbani. Die combineert op een subtiele manier kleuren en grondstoffen zoals marmer, cement, hout of metaal. Het voortdurende contrast tussen licht en schaduw geeft het geheel iets rustgevends en elegants.

Inbani Grate Natural Grey cementsolid Arc 125 vrijstaand bad
Inbani Arc (AR040) wastafel in Carrara-marmer

Inbani Giro collectie

De Giro-collectie: pure vormen in de Inbani badkamer

Ben je op zoek naar pure vormen in de badkamer? Vormen met bijzondere figuren, waarin matte en massieve oppervlakken en metalen afwerkingen met elkaar verweven zijn? Kies dan voor de GIRO-collectie van Inbani.

Ontworpen door het designer duo Ludovica + Roberto Palomba in samenwerking met Matteo Bollati en Stefano Contini. De bijzondere match tussen materialen en accessoires, tussen minimalistische perfectie en een uitzonderlijke uitstraling, zorgt voor een geweldig beeldend spektakel.

Inbani Giro vrijstaand bad

Met de ORIGIN-collectie is alles perfect in balans

Met de ORIGIN-collectie gaat Inbani terug naar de oorsprong. De Koreaanse ontwerper Seung Yong Song liet zich inspireren door Oosterse vormen, stijlen en denkbeelden. Hij combineerde dat met oorspronkelijke materialen en ambachtelijke technieken.

Onder meer hout, metaal en glas worden op een eigen, passende manier bewerkt. Alles is anders, alles is perfect in balans. De badkamer wordt een mystieke ruimte, oeroud en futuristisch tegelijkertijd. Een plek waar je elke dag maar met moeite afscheid van kunt nemen.

Inbani Origin-collectie

Inbani kledingkasten STRATO-collectie

Inbani heeft ook een collectie kasten

De ontwerpers van Inbani maken niet alleen geweldige badkamers. Ze hebben zich ook gespecialiseerd in kasten. Voor in de badkamer, maar ook kledingkasten. Elke kast is een veelzijdig, elegant en functioneel ontwerp.

Beroemd is de STRATO-collectie: een exclusieve combinatie van wandunits en kasten. Met zijn minimalistische vormen past dit schitterende meubilair bij elk project en in elke badkamer. De STRATO-collectie is misschien wel de meest veelzijdige en praktische serie uit de Inbani-catalogus.

Inbani wandunits kledingkasten Strato

Inbani PARAL-kledingkasten ontworpen door Victor Carrasco

Net zo bijzonder zijn de PARAL-kledingkasten, ontworpen door Victor Carrasco. Evenals de kasten uit andere collecties zijn ze makkelijk in de hoogte, breedte en diepte aan te passen. Ook omdat de mensen van Inbani dus alles met de hand maken.

Het materiaal is waterbestendig MDF dat met verschillende afwerkingen kan worden geleverd. Ook is er volop keuze uit accessoires zoals hanggedeeltes, planken, lades en bijvoorbeeld stopcontacten en LED-verlichting.

Inbani

VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid