LACANCHE: ONZE FORNUIZEN ZIJN ALS PIANO’S VOOR ASTRONOMEN

Al sinds de vroege middeleeuwen wordt in Lacanche, een dorp in Bourgondië, aan metaalnijverheid gedaan. De wereldberoemde fornuizen, ovens en kookuitrustingen van het gelijknamige merk worden hier sinds 1796 gefabriceerd. En tot op de dag van vandaag is het bedrijf bezig de technologie van haar producten verder te perfectioneren. Bij Lacanche zeggen ze: ‘Onze fornuizen, deze piano’s voor gastronomen, spelen de eerste viool als het gaat om professionaliteit, luxe uitstraling en creativiteit.’ Bij Van Boven kunnen we dat alleen maar beamen.


Lacanche fornuizen Van Boven keukens 1
Lacanche fornuizen Van Boven keukens 2

No-nonsense fornuis: Lacanche

Bij de productie van Lacanche fornuizen worden alleen de allerbeste materialen gebruikt. Negentig procent van een fornuis bestaat uit staal, inox, gietijzer en email. En ze worden stuk voor stuk met de hand in elkaar gezet. De kwaliteit van het email is ongeëvenaard. Twee tot drie baklagen en hele hoge baktemperaturen zijn nodig om alle kleurennuances tot hun recht te laten komen, de kleurvastheid te garanderen en het fornuis onderhoudsvriendelijk te maken. Zo krijg je een no-nonsense fornuis van hoogwaardige kwaliteit met slechts één doel: comfortabel koken.

Lacanche fornuis Van Boven keukens

Louter professionele componenten

In tegenstelling tot de meeste merken wordt een Lacanche fornuis samengesteld met alleen de allerbeste componenten. Het is dan ook niet voor niets ontwikkeld door professionele gebruikers. Zo zit er bijvoorbeeld geen venster in de ovendeur, dit om de temperatuurbalans niet te verstoren. De branders zijn erg krachtig, maar hebben desondanks een kleine diameter. Zo kunnen ook kleine pannen er goed op worden geplaatst.

Veel mogelijkheden

De ovens in de fornuizen zijn beschikbaar als gasoven, elektrische oven, heteluchtoven of als garingsoven. Deze laatste is uniek, en ideaal voor het op lage temperatuur bereiden van stoofschotels, soep en vlees of voor het laten rijzen van brooddeeg. Naast de genoemde componenten zijn de fornuizen uit te breiden met friteuses, plancha’s, coupe-de-feu platen, multikokers/steamers, salamanders en lavasteengrills. Lacanche heeft ook speciale, bijbehorende afzuigkappen ontwikkeld. Vraag bij Van Boven naar de vele mogelijkheden van dit bijzondere merk.

Lacanche fornuizen: als je thuis wilt koken als een professional


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid