In 1945 richtte Westye F. Bakke de Sub-Zero Freezer Company op in Madison Wisconsin (VS). Inmiddels geeft de derde generatie leiding aan het familiebedrijf dat is gespecialiseerd in koelkasten, vrieskasten en klimaatkasten voor wijn, kortom alle apparatuur die bedoeld is om levensmiddelen door middel van koeling te conserveren.
Doen waar je goed in bent is het credo van Sub-Zero en dat is als sinds 1945: voedsel langer vers houden.
Sub-Zero beschouwt zich als de leidende fabrikant van eersteklas koelkasten en keukenapparaten ter wereld. Het merk wordt vaak door topkoks gekozen vanwege de robuuste, industriële look en de hoge kwaliteit van de apparaten, die steeds opnieuw de beste resultaten leveren.
Bekende ambassadeurs van Sub-Zero zijn Aldo Zilli, Shaun Rankin, Galton Blackiston, Stevie Parle, Thomasina Miers en Simon Rimmer; en beroemde topkoks zoals James Martin, Gordon Ramsay, Michel Roux Junior, Gary Rhodes en Tom Parker Bowles.
‘Mijn grootvader heeft altijd heel hard gewerkt om kwaliteitsproducten te maken en een kwaliteitsbedrijf op te zetten’, zegt Jim Bakke, president en chief executive officer voor Sub-Zero Freezer Company.
‘Ik denk dat hij zeer trots op de vooruitgang die we in de loop der jaren hebben geboekt om in al onze producten zijn visie van kwaliteit, design, innovatie en technologie consequent toe te passen en te verbeteren.’
Sub-Zero viert in 2015 het 70-jarig bestaan van het familiebedrijf. ‘Mijn grootvader was ervan overtuigd, dat als je producten de hoogste kwaliteit hebben, je ook altijd klanten hebt’, zegt Jim Bakke ter gelegenheid van het jubileum.
Hij had gelijk. We passen dat kwaliteitsniveau niet alleen toe op onze producten, maar hanteren ook een hoog serviceniveau voor onze klanten. Dat hebben we de afgelopen 70 jaar gedaan, en we zullen dat de komende 70 jaar blijven doen.’
Sub-Zero: 70 jaar Amerikaans kwaliteit te vinden bij Van Boven