MODERNE KEUKEN

Moderne keukens en design keukens zijn al jarenlang erg populair. Dat is logisch. Keukens zijn door de jaren heen steeds meer het middelpunt van een woning geworden.

De nadruk ligt daarom niet alleen op functionaliteit. Schoonheid, strakke lijnen, kleuren en materialen zijn net zo belangrijk.

Moderne keukens vallen op door de fijnzinnige afwerking, niet te veel details en het strakke design. Van witte hoogglans strakke keukens tot professionele roestvrijstalen topkeukens. Van strak en minimalistisch tot organische vormen.


Kookeiland moderne keuken

Moderne keukens zijn mooie keukens. Merken als Arclinea, Eggersmann en Gaggenau zijn daar perfecte voorbeelden van.

Bent u op zoek naar een nieuwe keuken? Maak een afspraak voor een bezoek aan de prachtige showroom van Van Boven. Onze adviseurs kunnen u er alles over vertellen.

De moderne keuken ontstond in de ‘Roaring Twenties’

De design keuken zoals we die nu kennen, ontstond in de jaren twintig van de vorige eeuw. Drie ontwikkelingen waren daarbij doorslaggevend. Op de eerste plaats de uitvinding van nieuwe materialen zoals roestvrijstaal, kunststof en laminaat. Dat maakte andere vormen mogelijk.

Op de tweede plaats veranderde de mode en de cultuur, mede onder invloed van kunststromingen als Bauhaus en De Stijl. Architecten, kunstenaars en vormgevers met moderne ideeën gingen zich ook bezighouden met het ontwerpen van keukens.

Ten derde werden mensen rijker in de ‘Roaring Twenties’ als gevolg van de sterke economische groei na de Eerste Wereldoorlog. En die rijkdom wilden ze in hun woningen terugzien.

Keukens werden meer en meer gestroomlijnd. Mensen wilden steeds vaker een strakke keuken. Een minimalistische keuken met rechte lijnen, open ruimtes en gladde oppervlaktes.

Moderne keuken met kookeiland
Rvs keukenkraan moderne keuken
Rvs mengkraan moderne keuken

Een zorgvuldig uitgedachte keukenindeling

In honderd jaar tijd is de landelijk moderne keuken verder geëvolueerd tot de prachtige modellen zoals we die vandaag de dag kennen. De genoemde kenmerken zijn gebleven.

Design keukens blinken uit door hun zorgvuldig uitgedachte keukenindeling, waardoor een efficiënte werkruimte ontstaat. Moderne keukenapparatuur is zo opgesteld dat elk apparaat makkelijk bereikbaar is, zonder in de weg te staan.

Opbergruimtes voor keukengerei zoals pannen, schalen en keukengereedschappen zijn overzichtelijk ingedeeld. De gebruiker kan alles met één blik overzien.

Keuken van leer

Kenmerken van de moderne keuken

Een strakke keuken, moderne materialen, overzichtelijke indeling, moderne keukenapparatuur, uniek ontwerp. Het zijn allemaal kenmerken die horen bij een moderne keuken. Maar daarmee is het verhaal niet compleet.

We moeten de heldere, moderne LED-verlichting niet vergeten. Ook aanwezig op plekken waar je nooit bij stilstaat. Waarvan je pas bij het gebruik weet dat het handig en logisch is.

Een ander opvallend kenmerk is het greeploos design. De vaak greeploze keukenkasten geven de moderne keuken een gestroomlijnd uiterlijk.

Nu we het toch over kasten hebben. Die zijn er vaak in overvloed, bijvoorbeeld in de vorm van kastenwanden. Veel apparatuur in de moderne keuken is als het ware ook vermomd als kast. Zodoende ziet het geheel er niet te ‘keukenachtig’ uit, maar blijft het een strakke look houden.


Rvs aanrechtblad moderne keuken

De werkbladen zijn belangrijk

De werkbladen van een landelijk moderne keuken zijn belangrijk. Niet alleen moeten ze perfect zijn, omdat ze intensief worden gebruikt. Ze springen ook meteen in het oog. Schoonheid is dus essentieel.

Het is daarom niet vreemd dat veel design keukens een werkblad van roestvrijstaal hebben. Deze zijn mooi en hygiënisch, want makkelijk schoon te houden. In elke professionele topkeuken vind je roestvrijstalen werkbladen. We merken dat ook steeds meer particulieren kiezen voor deze glanzende en magnifieke afwerking.

Een ander veel gebruikt materiaal voor werkbladen in de moderne keuken is marmer. Dat is niet verwonderlijk. Het is een fantastisch natuurproduct met een tijdloze uitstraling.

Elk marmeren werkblad heeft een unieke tekening. Of het nu gemaakt is van Carrara marmer, Nero Assoluto of Emperador marmer, maakt niet uit. Marmer straalt schoonheid en klasse uit!

De moderne keuken is een gastvrije ruimte

Lange tijd was het niet gebruikelijk dat gasten in de keuken kwamen. Soms hadden mensen bij wijze van spreken geen enkel idee hoe de keuken van vrienden eruitzag. Nu is dat haast niet meer voor te stellen.

In veel woningen vormt de keuken het natuurlijke middelpunt. Het is de plek om met een plezierig gezelschap lekker te eten en te drinken. Waar je heerlijk lang kunt natafelen. Het is de ruimte waar je als gezin goede gesprekken voert.

In design keukens doe je dat haast als vanzelf. Die ogen van zichzelf schoon en opgeruimd en nodigen van nature uit tot persoonlijke ontboezemingen.

Als een woning genoeg ruimte heeft, is een moderne keuken met een groot keukeneiland bijzonder functioneel en mooi. Aan de ene kant maakt de thuiskok zijn of haar gerechten. Aan de andere kant kunnen de gasten zitten. Bijvoorbeeld op mooie barkrukken van roestvrijstaal of van een bijzondere houtsoort.


Het convivium keukeneiland van arclinea heeft een werkblad van emperador marmer
Voorbeeld van een moderne keuken
Voorbeeld van een moderne keuken met keukeneiland

Arclinea keukeneiland met Eggersmann kasten

Een mooi voorbeeld van een moderne keuken zien we op deze foto’s. Het Convivium keukeneiland van Arclinea heeft een werkblad van Emperador marmer.

De lades van het eiland en de opbergkap met afzuiging erboven zijn van PVD Bronze. Aan de achterkant staan hoge kasten van Eggersman, afgewerkt met fineer van kern essen. De achterwand bij de spoelbak is glas van Sicis Vetrite.

De keramische donkere vloertegels lopen door tot aan de houten vloer.

Alle apparatuur is van Miele, zoals de Mastercool koelkast en diepvries, de hogedruk stoomoven, vacumeerlade, inbouw koffiemachine, warmhoudlade, de wijn klimaatkast in het eiland en de inductie kookplaat. De Quooker kraan voor kokend water is van fushion round zwart.

Voorbeeld van een moderne keuken met een achterwand  van sicis vetrite
Miele mastercool koelkast en diepvries

Een moderne keuken die past bij je persoonlijkheid en budget

Een keuken koop je in je leven maar een enkele keer. Welke design keuken precies bij iemand past is helemaal afhankelijk van persoonlijkheid, de beschikbare ruimte en het budget. Het heeft te maken met opstellingen, indelingen, materialen en meer.

Onze adviseurs hebben de kennis en het vakmanschap om perfecte adviezen te geven over jouw keuken. Dankzij de royale opstellingen in onze showroom is meestal meteen zichtbaar welk effect een bepaalde keuze heeft. Ook daarom kopen mensen een moderne keuken bij de specialisten van Van Boven.


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid