QUOOKER: KOKENDWATERKRAAN

In één op de vijf keukens wordt inmiddels een Quooker geplaatst. Dat is de kraan die direct kokend water levert. Eenvoudig te monteren: kraan op het aanrecht, reservoir in het kastje eronder, klaar. Het is een honderd procent Nederlandse uitvinding die de wereld verovert. De gebruiker kan kiezen tussen een kokend-water-kraan met bijpassende mengkraan, of de nieuwe Quooker Fusion, één kraan voor warm, koud en kokend water. Allebei even veilig, en verkrijgbaar in acht kraanmodellen en drie finishes.


Quooker Fusion Square 1
Quooker Fusion Square 2

Innovatie van de Quooker

De Quooker is in de zeventiger jaren uitgevonden door de Nederlandse natuurkundige ir. Henri Peteri. Bij Unilever was hij indertijd betrokken bij de ontwikkeling van instant soep. Hij bedacht toen dat het makkelijk zou zijn als er direct kokend water uit de kraan zou komen om die soep echt instant te maken. Sinds die eerste uitvinding innoveert Quooker voortdurend. Zo kwam Quooker als eerste met een koolstoffilter en een niet-massieve waterstraal. Maar ook met innovaties voor een lager energieverbruik.

AQuooker Fusion Square 3

Energiezuinig en veilig

Wie denkt dat de Quooker een energieverslinder is, die heeft het mis. Door de geoctrooieerde hoogvacuümisolatie is het stand-by verbruik maar vijf cent per dag. En de COMBI is zelfs verreweg de zuinigste warm- en kokend-water-voorziening voor de keuken. De Quooker is ook veilig, dankzij de kindveilige bedieningsknop en de dubbelwandige kraanuitloop. De waterstraal is uiteraard heet, maar doordat deze niet massief is, maar uit druppeltjes bestaat, heeft een gebruiker zijn hand al teruggetrokken voordat hij zich echt heeft kunnen branden.

Nederlands product

De zonen van Henri Petri, Niels en Walter, hebben het bedrijf Petri B.V. opgebouwd tot wat het nu is. Een internationaal opererende onderneming, die naast Nederland verder actief is in België, Luxemburg, Duitsland, Denemarken, Engeland, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. De Quooker wordt overigens nog steeds in Nederland gemaakt, waarbij ook de Sociale Werkvoorziening wordt ingezet bij het productieproces.

Ruim 25 jaar kokend water direct uit de kraan


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid