RAPSEL: TRENDSETTENDE ITALIAANSE BADKAMERPRODUCENT

Al sinds de oprichting in de jaren ’70 is creativiteit één van de belangrijkste drijfveren van het Italiaanse bedrijf Rapsel dat gespecialiseerd is in badkamermeubilair. En dat is te zien. De trendsettende wastafels, baden, wc, bidets en badkamermeubels hebben allemaal veel karakter en worden soms zelfs gezien als cultobjecten die door fijnproevers worden gewaardeerd vanwege het design, de innovatie en de schoonheid. Het zijn essentieel geworden referentiepunten in de evolutie van de moderne badkamer. Rapsel staat kortom voor fijn leven en een goede smaak.


Rapsel bath Ofuro Van Boven Badkamers
Kea by Rapsel Van Boven Badkamers

Wereldberoemde designers ontwerpen voor Rapsel

Rapsel ligt in Milaan en dat is niet voor niets wereldwijd één van de belangrijkste designcentra. Het is een plek waar Rapsel zich als een vis in het water voelt. Alles ademt design en het bedrijf heeft al met veel wereldberoemde designers samengewerkt. Neem bijvoorbeeld Shiro Kuramata en Philippe Starck. Allebei zeer verschillende vormgevers waarvan het werk haast in niets op elkaar lijkt. Toch staan ze samen harmonieus bij elkaar in de catalogus van Rapsel. Net als onder meer Adri Hazebroek, Thorup & Bonderup, Tizianna Lorenzelli, Matteo Thun en vele anderen.

Vision by Rapsel Van Boven Badkamers

Een goede sfeer in een badkamer

Aldo Provini is al meer dan veertig jaar president directeur van Rapsel. Hij is ervan overtuigd dat badkamers de komende jaren een nog belangrijker plaats gaan innemen in woningen. Hij zegt: ‘Het is daarom belangrijk een goede sfeer in een badkamer te creëren met als basis nieuwe vormen, nieuwe technieken en materialen en met oog voor duurzaamheid en het milieu. De badkamer van de toekomst is een verrijking van elke woning en versterkt de persoonlijkheid van de bewoners.’

Innovatie, design en schoonheid

Volgens Provini zijn de series Nami en Yume, ontworpen door Matteo Nunziati daar mooie voorbeelden van. ‘Het zijn de uitkomsten van zorgvuldig projectonderzoek dat Rapsel al sinds het begin heeft uitgevoerd en dat gekenmerkt wordt door innovatie, design en pure schoonheid.’ Ze hebben het in zich designklassiekers te worden. Net als bijvoorbeeld ‘het onzichtbare bad’, ontworpen door Matteo Thun en inmiddels opgenomen in de permanente designcollectie van het Philadelphia Museum of Modern art in de Verenigde Staten.

Rapsel: badkamerproducten voor thuis en in het designmuseum


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid