SAMUEL HEATH STAAT VOOR TWEE EEUWEN ENGELSE KLASSE

Samuel Heath uit het Engelse Birmingham stond in 1820 mede aan de basis van de industriële revolutie. Bijna twee eeuwen later opereert het voormalige metaalbedrijf nog steeds in de internationale voorhoede. Nu als het gaat om kwaliteit, design en vakmanschap in de badkamer, met als specialisme messing. En als een merk uitblinkt in tijdloze klasse en unieke vormgeving is het logisch dat wij van Van Boven het in ons assortiment hebben.


Samuel Heath fairfield exposed shower black organic
Samuel Heath fairfield hole basin black organic

Topdesign en kwaliteit van Samuel Heath

De kracht van Samuel Heath als ontwerper en fabrikant van tijdloze badkamerproducten is de vaardigheid om traditionele ambachtelijkheid te combineren met geavanceerde, moderne productietechnieken. Brits designtalent maakt ontwerpen met messing als tijdloze basis. De vakmensen van Samuel Heath zetten de ontwerpen om in massief messing kranen, douches, badkameraccessoires en deur- en raambeslag die uniek zijn als het gaat om vormgeving en kwaliteit. Elk product wordt met de hand afgewerkt en dat zie je.

Samuel Heath valvefeature

Een reis door de tijd

Het mooie van Samuel Heath is dat een trip door het assortiment een soort van tijdreis is door de eeuwen. Het lijken wel lessen kunstgeschiedenis. Zo is er een lijn van klassieke Victoriaanse producten. De Edwardiaanse serie wordt gekenmerkt door Jugendstill-elementen, ook wel Art nouveau genoemd. De Landmark serie is gemaakt volgens de BauHaus principes van eenvoud en elegantie. Natuurlijk zijn er ook moderne modellen. De serie Xenon belichaamt het ideaal van vorm en functie op zijn puurst, de essentie van het minimalisme. En er is meer.

Luxe met respect voor het milieu

Samuel Heath heeft de overtuiging dat kiezen voor luxe en klasse geen negatieve invloed hoeft te hebben op onze planeet. Het bedrijf doet er alles aan om de impact voor het milieu en het klimaat tot een minimum te beperken. Dat geldt voor energie, afval, gerecyclede materialen en transportkilometers. De keuze voor kwaliteitsmaterialen uit de omgeving is vanzelfsprekend. Samuel Heath bestaat bijna twee eeuwen en dit oerdegelijke Britse bedrijf wil nog heel lang door. Aan hun producten zal het niet liggen.

Samuel Heath nodigt u uit voor een weergaloze tijdreis van design en vakmanschap


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid