SICIS EN VAN BOVEN: MOZAÏEK VAN WERELDKLASSE

In 1988 besloot Maurizio ‘Leo’ Placuzzi, de oprichter en president van Sicis The Art Mosaic Factory dat het tijd was de eeuwenoude mozaïekkunst te innoveren en toe te passen in hedendaagse architectuur. Dat is zonder meer gelukt. Overal in de wereld zijn de mozaïekwerken van Sicis terug te vinden in luxueuze badkamers, keukens, zwembaden en meer.


Sicis Mozaïek Van Boven mozaiek en tegels 1
Sicis Mozaïek Van Boven mozaiek en tegels 2

Waar de mozaïekmaestro de kunstenaar ontmoet

Mozaïek is duizenden jaren oud en werd al toegepast door de oude Perzen, Grieken en Romeinen. Op een bepaald moment werd het ook als iets ouderwets gezien. Totdat Maurizio Placuzzi vond dat het tijd werd mozaïek weer die plek in de architectuur te geven die het vroeger altijd had. Hij richtte Sicis op en onderzocht de geschiedenis en de toepassingen van mozaïek.

Alle opgedane kennis en inspiratie gebruikte hij om op een innovatieve, moderne manier mozaïek als het ware opnieuw uit te vinden. Hij zegt: ‘Waar de mozaïekmaestro de kunstenaar ontmoet, ontstaat er symbiose die tot wonderschone resultaten leidt’. Die resultaten vormen ook altijd een soort persoonlijke handtekening in elke ruimte waar de mozaïek van Sicis wordt toegepast.

Sicis Mozaïek Van Boven mozaiek en tegels 3

Klasse en kwaliteit van Sicis

Het draait allemaal om klasse, kwaliteit en innovatieve technieken en dus is het vanzelfsprekend dat de stijlvolle producten van Sicis ook bij Van Boven verkrijgbaar zijn. Onze speciaal in Italië opgeleide mozaïekverwerkers maken er echte kunstwerken van, vakwerk dat tot de wereldtop behoort.

Een ware kunst

Het is een ware kunst om mozaïek op een goede manier in de door u gewenste ruimte aan te brengen op wanden, muren en plafonds. Het is een kunst om de juiste balans te vinden tussen rust en uitbundigheid Het is een kunst om de mozaïek uw persoonlijkheid te laten weerspiegelen in een ruimte. De mozaïekmeesters van Van Boven verstaan die kunst als geen ander. Ze horen op dit gebied tot de wereldtop. Hebt u interesse in mozaïek van wereldklasse? Bezoek onze showroom en laat u inspireren!

Exclusief mozaïek van Sicis, verkrijgbaar bij Van Boven


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid