VIKING: ‘PROFESSIONAL PERFORMANCE FOR THE HOME’

‘Professional performance for the home’, het Amerikaanse merk Viking biedt haar klanten keukenapparatuur waarmee ze thuis kunnen koken als professionele koks. Die professionele eigenschappen van Viking apparatuur is mede te danken aan het feit dat professionele koks aan de basis staan van de ontwikkeling ervan. Viking luistert goed naar hun wensen en behoeften en past haar productenlijn daar op aan. Maar ze zijn niet alleen een genot om mee te werken, ze zien er ook nog eens prachtig uit.


Viking professional range Van Boven keukenapparatuur
Viking professional 7 range Van Boven keukenapparatuur

Geschiedenis van Viking

In 1981 bouwde de Amerikaan Fred Carl jr. in Mississippi een nieuw huis voor zijn gezin. Zijn vrouw was gewend te koken op professionele fornuizen en wilde die ook in haar eigen huis. Na uitgebreid onderzoek besefte Fred Carl dat de beschikbare professionele fornuizen op de markt niet geschikt waren voor thuis. Ze produceren onder meer te veel warmte, verbruiken veel brandstof en zijn gevaarlijk voor kinderen. Hij besloot zelf een fornuis te ontwikkelen dat de kwaliteiten van professionele fornuizen koppelde aan de veiligheid van fornuizen voor thuis. De rest is geschiedenis.

Viking induction Van Boven keukenapparatuur

Een scala aan keukenapparatuur

De professionele keuken thuis. Het is een eenvoudig idee, maar het vroeg om een bijzonder iemand om het in de praktijk te brengen. Inmiddels werken er ruimen 1.000 mensen bij Viking en produceert het bedrijf een heel scala aan keukenapparatuur voor klanten overal ter wereld. Variërend van vrijstaande fornuizen en inbouwovens tot afzuigkappen, kookplaten, koelkasten, ijsmachines, vaatwassers en wijnkasten, maar ook pannensets, messen, blenders, barbecues en andere outdoor kookspullen.

Het beste op kookgebied

Viking biedt de veeleisende thuiskoks het beste op kookgebied. Een zorgvuldig op elkaar afgestemde lijn van producten voor mensen die niet alleen van koken houden, maar daarin voor het beste gaan. Een niveau dat zich met de professionele keukentop kan meten. Wat te denken bijvoorbeeld van fornuisbranders die allemaal even groot zijn en elk vermogen aankunnen. Van het niveau theelichtje tot wokbrander. Of van de infraroodgrill die standaard in elke oven zit.

Viking: het beste op kookgebied voor veeleisende thuiskoks


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid