VOLA: TIJDLOZE VORMGEVING EN ONBEGRENSDE TOEPASSINGSMOGELIJKHEDEN

In 1968 ontwierp de wereldberoemde Deense architect en industrieel ontwerper Arne Jacobsen voor VOLA kranen, douches en badkameraccessoires. Het Deense merk VOLA, opgericht door Verner Overgaard, kenmerkt zich door een minimalistische, tijdloze vormgeving en bijna onbegrensde toepassingsmogelijkheden. Regelmatig worden technische innovaties doorgevoerd en het assortiment uitgebreid. De producten van VOLA hebben vele designprijzen gewonnen en zijn opgenomen in de collecties van musea wereldwijd.


VOLA kranen douches badkameraccessoires Van Boven Badkamers 1
VOLA kranen douches badkameraccessoires Van Boven Badkamers 2

De filosofie van VOLA

De filosofie van VOLA wordt het beste verwoord door de zonen van de oprichter die samen de directie vormen. Carsten en Poul Overgaard zeggen: ‘Wij streven naar het behoud en het verder ontwikkelen van onze positie als exclusief merk, dat het beste vertegenwoordigd op het gebied van Scandinavisch design. Wij zullen de VOLA kranen, douches en accessoires tot in lengte der dagen in Denemarken blijven fabriceren en dat doen we met behulp van de beste grondstoffen. Wij zien er op toe dat de natuurlijke bronnen als energie, water en ook grondstoffen zo spaarzaam mogelijk worden verbruikt.’

VOLA kranen douches badkameraccessoires Van Boven Badkamers 3

Ontwerptraditie

Met respect voor haar ontwerptraditie investeert VOLA in de ontwikkeling van nieuwe producten om haar leidende positie te versterken. Ook een revolutionair en beproefd ontwerp kan baat hebben bij een door technologie gedreven evolutie. Door contacten met klanten te verstevigen, onderhoudt het bedrijf de bestaande relaties en kunnen zo nieuwe contacten leggen met belangrijke personen in de betreffende sectoren. Deze zijn waardevol en stellen VOLA in staat haar knowhow breder in te zetten.

Zuinig met watergebruik

Het drinkwatertekort staat in de wereld hoog op de lijst van op te lossen milieuvraagstukken. VOLA zet zich daar ook voor in. Verantwoordelijk drinkwatergebruik is een noodzaak in deze wereld, maar bruikbaarheid en comfort in zowel de badkamer als de keuken zijn ook belangrijk. Dankzij VOLA producten kan elke gebruiker water besparen en toch genieten van de badkamer als plaats voor ontspanning en herstel. De kraan die Arne Jacobsen in 1968 ooit ontwikkelde is daar een mooi voorbeeld van.

Revolutionair design met oog voor wereldvraagstukken


VAN BOVEN

Zandstraat 31A
5271 TH   Den Dungen
Google maps

openingstijden

Dinsdag 09.30 - 17.30
Woensdag 09.30 - 17.30
Donderdag 09.30 - 17.30
Vrijdag 09.30 - 17.30
Zaterdag 10.00 - 16.00

contact

+31 73 5941427
info@vanboven.nl

op afspraak geopend

Vanwege toegenomen drukte en de wens om onze kwaliteit te blijven behouden is onze showroom alleen op afspraak geopend.
Wij vragen u om telefonisch een afspraak in te plannen.

© Copyright Van Boven | Privacybeleid